– Mióta írsz?

Tinédzser korom óta írogatok. Legelőször a Harry Potter egyik részét írtam át, mondván, miért ne lehetne végre egyszer lány a főszereplő, a világ megmentő. Sajnos ezek az oldalak elvesztek. Egész életemben elkísért az írás, de valahogy családalapítás után, teljesedet ez ki bennem.

– Mi volt az első élményed, amikor megdicsérték a művedet? Iskola, barátok, szülők…

2017 be  írtam meg a Szenvedélyek viharában című regényem nyers változatát. Nem szántam kiadásra, de megmutattam pár ismerősömnek, akik ugyan olyan jól A.J.Avansszórakoztak az olvasása közben, mint én. Nekik nagyon tetszett. Majd miután átírtam, 2019- ben több olyan ember is azt mondta, hogy tetszik nekik, akiket akkoriban alig ismertem. Folyamatosan azt hallottam, hogy miért nem küldöm el, egy kiadónak. Mondanom sem kell, nagyon meglepett, és persze rettentően örültem a dicséreteknek.

 

– Mi az a műfaj amiben még szívesen kipróbálnád magad, de eddig nem volt bátorságod, alkalmad?

Tinédzserként imádtam a vámpíros, boszorkányos történeteket. Még évekkel ezelőtt belekezdtem egy hasonló típusú történetbe, de sosem fejeztem be. Ki tudja, talán egyszer majd újra előveszem, mint ahogy Elena és Sterling történetével is tettem. Nagyon szeretnék egy történelmi romantikus regényt írni. Már a vázlatai meg vannak. Jelenleg is 2-3- om könyvön dolgozom egyszerre, nem utolsó sorban a munkahelyemen is dolgozom. Nem véletlenül haladok lassan.

– Megosztanál valami érdekességet magadról, a könyveidről az olvasóknak?

Vajon mi számít érdekesnek? Saját bevallásom szerint teljesen átlagos vagyok. Talán a környezetem könnyebben megválaszolná a kérdést, ugyanis nekik az is elég nagy sokk volt, és érdekesség, hogy megírtam egy regényt, ami igaz egyenlőre ebook formában, de meg is jelent. Az írói oldalamon pedig minden aktuális kis titkot, és a készülő regényeimből részleteket is megosztok.

– Hogyan hatott írói karrieredre a pandémiás időszak?

Az otthon töltött időknek köszönhetően, talán az embereknek több idejük volt olvasni. Személy szerint én is akkortájt rendeltem a könyveim nagyját. Az első regényem pont a korlátozások feloldása után jelent meg. Rá tíz napra megdöbbenve szembesültem azzal, hogy irodalmi díjra is jelöltek.

– Kedvenc szereplőd a könyveidből? Miért pont ő?

Egyelőre Elena. Számomra nagyon közel áll. Néha olyan, mintha a részem egy darabja lenne. Talán azért is, mert az első regényem első főszereplője. Még a sok negatív jellemvonásai ellenére is szerethető egyéniség.

– Egy másik örök megosztó kérdés. A saját neveden vagy állnéven írsz? Miért?

Az én esetemben ez nagyon egyszerű döntés volt. Mivel jó magam is sokáig szívesebben olvastam külföldi szerzők regényeit, úgy döntöttem alkotok egy elég érdekes álnevet, ami mögé elbújhatok, de felkelti a figyelmet is kellő képen.

Az utóbbi időben már jómagam is szívesebben olvasok magyar szerzők által megírt regényeket. Sőt! Szinte már csak ezeket olvasom! De, valahogy a saját nevemet, még így sem tudnám elképzelni, egy könyv borítóján.

– Üzensz valamit az olvasóidnak?

Legyetek részese a világomnak.

 

Elérhetőségek:  https://www.facebook.com/A-J-Avans-irói-oldala-339050817259923
Könyveim elérhetősége: https://www.agendakiado.com/a_j_avans_kiserto_mult