Az olvasás igenis szexi!

A buszon vagy éppen a vonaton ülve, unaloműzés céljából a telefon helyett egy könyvet veszünk elő, majd mindenkinek kidülled a szeme. Ismerős?

Akár nőről, akár férfiról van szó, nagyon szexi tett.

Vegyük csak példánk a nagy klasszikusokat, George Clooneyt vagy Brad Pittet. Vajon hány lányt csavartak az ujjaik köré, mindössze annyival, hogy technológia helyett, elővettek egy könyvet – az ő esetükben forgatókönyvet – és belemélyedtek abba?!
Ez a példa arra, hogy napi fél-egy óra olvasás fizikálisan vonzóvá, lelkileg pedig
intelligensebbé változtat bennünket.

Ezenfelül elképesztő módon gazdagítja az életünket, személyiségünket. Stimulálja az agyat, csökkenti a stresszt, bővíti a szókincsünket és még sok más pozitív hatása van.
De visszatérve a vonzalomra, mind a nők és mind a férfiak esetében is sokkal bizakodóbb benyomást kelt egy ilyen cselekedet. Legyünk bárhol és bármikor.

Az már más tészta, hogy kiszemeltünk milyen stílusú, hosszúságú és borítójú könyvet
választott.
Képregény vagy kötelező orosz irodalom?
Itt már rajtunk áll vagy bukik az ismeretség. Oda merjünk-e menni a 21. század egyik kihalófajához, egy olvasó emberhez függetlenül attól, milyen könyvet fog a kezében? Vagy meghúzódunk a tömegközlekedési járműben és követjük a példáját, hogy minél jobban visszahozzuk az olvasás népszerűségét?
Ki hogyan döntene, ha egy ilyen szituációval találná szembe magát?