– Megosztanál valami érdekességet magadról, a könyveidről az olvasóknak?

Érdekesség magamról, amit még kevés olvasóm tud rólam, hogy nagyon szerettem régen a komolyzenét. Zeneiskolába jártam, zongoráztam, kórusokban énekeltem. Imádtam énekelni, hangversenyekre jártam, különösen szerettem J.S. Bach, Chopin, Haydn, Mozart, Tchaikovsky zenéit hallgatni és játszani is.

Később kezdtem el gobelineket varrni, rengeteg képem van bekeretezve. Két kiállításom is volt itt Keszthelyen a gobelinekből.

Gyöngyökből rengeteg díszt, nyakékeket készítettem, a város képzőművészeti kiállításain is ott voltak a munkáim.

Imádok idézeteket gyűjteni. Leginkább romantikus, könyvekről, álmokról szóló idézeteket.

A könyveimről annyi érdekességet mondanék, hogy mindkettő nagyobb városokban játszódik. A novellámban Róma egy részét, a családregényemben Párizs és Hamburg fontosabb helyszíneit próbálom alapos részletességgel bemutatni, ahol a történetek játszódnak. Ahol fontosnak találtam, ott nevezetességeket is kiemeltem mindkét könyvemben.

– Kedvenc szereplőd a könyveidből? Miért pont ő?

Kedvenc szereplőm természetesen mindkét könyvemben a két főszereplő Nő. Talán azért, mert ők azok a személyek, akik az erős női nemet képviselik a történetekben, akiknek a sorsa mindig az Ő kezükben van és meg is tudják oldani a problémáikat.

– Egy másik örök megosztó kérdés. A saját neveden vagy állnéven írsz? Miért?

A keresztnevemet megtartottam, így félig-meddig álnéven írok, mert túl hosszú lett volna a nevem. Nekem ez így egyszerűbb.

– Mit gondolsz a magyar könyvhelyzetről?

Sajnos a magyar könyvhelyzet véleményem szerint hullámzó tendenciát mutat, amit a hasonló műfajú könyvek között vettem észre, mint amilyenek az én könyveim is.  Ha van egy felkapott könyv, ha csak a borítója tetszik az olvasónak vagy egy híres ember írta, már akkor is nagyobb az olvasótábora a könyvnek, még abban az esetben is, ha mondjuk nem olyan jó a könyv témája. De vannak olyan írók, akik már hosszú évek óta írnak, és befutottak már, azoknak a könyveit is sokan vásárolják. Viszont olyan írók mint pl. én is, nem vagyok híres ember, így nagyon nehéz ezek között az írók között érvényesülni. Amiért azt írtam, hogy hullámzó ez a tendencia, az az, hogy mégis, ha valaki, aki még nem híres, próbálja a könyveit több helyen is reklámozni, végül ha nem is több ezer példányban, de sikerül eladni belőle.

A második könyvem e-bookban is megjelent. Megmondom őszintén, azt hittem, hogy jobban fog menni, mint a nyomtatott könyv, de sajnos nem ez a valós tapasztalatom. Jó lenne, ha pozitív eredményekről tudnék beszámolni, de sajnos a helyzet nem ezt mutatja.

– Hogyan látod önmagad s a könyveidet öt és tíz év múlva?

A kérdés jó! Bízom benne, hogy bejönnek a számításaim és a külföldi piacon a fiam segítségével, aki perfekt beszéli az angol nyelvet, be tudjuk futtatni a családregényemet.

A többi könyvem pedig, amiket elterveztem, ahogy tudom és bírom írni, nem csak megjelennének, hanem a megfelelő emberekhez, csoportokhoz, gyerekekhez majd el is tudjanak időben jutni.

– Üzensz valamit az olvasóidnak?

Azt üzenem az olvasóimnak, hogy sokat, nagyon sokat olvassanak, ha csak e-könyvet tudnak vásárolni, az is nagyon jó, én is olvastam már több könyvet is e-bookban, így mondhatom azt, hogy érdemes kipróbálni!

Az egyik ideillő idézetemet szeretném megosztani az olvasóimmal:

„Fogj egy könyvet, és olvass! Hogy mi történik azután, nem tudhatod előre, csak annyi bizonyos, hogy az olvasás magával ragad és rabul ejt.” (Ilma Rakusa)

Könyveim elérhetősége: https://aranykonyvek.simplesite.com